SFO1 Bivognen 0.-3. klasse
Bivognen henvender sig til børn fra 0. - 3. klasse og har stor tilslutning med ca. 140 indmeldte børn. Bivognen er ikke stueopdelt, hvilket betyder, at vi har åbne områder inde som ude, hvor børnene frit kan bevæge sig omkring og benytte sig af de tilbud vi sætter i gang og ligeledes danne stærke relationer på tværs af årgangene.
Vi arbejder ud fra et pædagogisk fokus på, at det er børnenes fritid der foregår i SFO’en, og bestræber os dermed på at skabe trygge og nære rammer for både børn, forældre og medarbejdere. Vi arbejder bl.a. med, at det enkelte barn får mulighed for at udvikle social forståelse samt forstå egen betydning i gruppen og gruppens betydning for barnet.
Bivognens pædagoger deltager også i skolen, hvilket betyder at klassens pædagoger er de samme, som børnene møder i SFO’en.
Der serveres let mad i caféen hver eftermiddag.
Hvad byder hverdagen på?
Vi tager afsæt i viden om, at idræt, leg og bevægelse har betydning for børns velvære, sundhed og læring. Derfor bruger vi blandt andet legen som redskab til at danne et godt læringsmiljø og skabe bevægelsesglæde i fællesskab med andre. Målet er at give børn lyst, mod og vilje til at bruge kroppen og være fysisk aktive - alene og sammen med andre.
Mooncarræs, hockey - og fodboldturneringer på multibanen, bålmad og snitning omkring bålet, hvor mange gode snakke opstår under åben himmel, er bl.a. nogle af de aktiviteter, børnene er særligt engagerede i.
I vinterhalvåret, tager vi dagligt gymnastiksalen i brug til mange timers god leg.
I det kreative hjørne er der altid aktivitet og fuld af liv. Ofte er børnene selv initiativtagere til nye projekter, og det er spændende at gå med i kælderen og finde ting og sager der kan bruges. Vi knytter, filter og laver fingerstrik, giver gamle skotøjsæsker nyt liv med maling og tapet – måske de ender ud som nye huse, der kan leges med og gemmes ting i.
Traditioner
Vi arbejder med traditioner gennem året og holder meget af at fejre særligt mors dag og fars dag, jul og fastelavn.
Vi arbejder gerne videre med de traditionsdage som bliver afholdt på skolen, så der er en rød tråd gennem dagen.
Vi pynter juletræ og laver julegaver til forældrene og til fastelavn slår vi ikke katten af tønden, men fremhæver i stedet de gode gamle lege - at ”bide til bolle” er bl.a. et hit.
Det gode forældresamarbejde med skole/SFO-samtaler og arrangementer
Den gode, daglige kontakt og dialog mellem Bivognen og jer forældre, er vigtig for at jeres barn får en god tid i Bivognen. Vi vægter gensidig information vedr. det enkelte barn højt og holder skole/SFO-samtaler i fællesskab med skolen og jer forældre.
Gennem året afholder vi flere forældre/bedsteforældre arrangementer. Vi byder bl.a. på sensommerfest og bedsteforældrejulehygge.
Gennem Aula og vores lukkede Facebookgruppe informerer vi om aktiviteter og arrangementer.
Samarbejde med byens børnehuse
Vi har et godt samarbejde med byens børnehaver, og tager udgangspunkt i at gøre overgangen fra børnehave til skole så tryg og blid som mulig.
Medarbejderne fra børnehusene starter tidligt på året med at bruge Bivognens lokaler, så børnene bliver trygge ved at komme der. I maj og juni vil der være seks besøgsdage, hvor byens to børnehuse kommer på besøg og er i Bivognen hele dagen. Forældrene kan komme og hente deres børn på Bivognen, så også forældrene lærer Bivognen at kende.
De kommende børnehaveklasse kan blive meldt ind på Bivognen pr 1.august
SFO2 Klubben 4. - 9. klasse
Klubben er et aktivt tilbud for de større børn fra 4.-9. klasse. Klubben er beliggende i hyggelige omgivelser, i skolens historiske og charmerende bygninger, men i egne lokaler. Sportshallen og multibanen er den gode og lettilgængelige nabo, der benyttes i mange af de aktiviteter vi gennemfører i løbet af ugen. Vi er et rummeligt hus, med plads til kreative projekter, indendørs fodboldrum, hoppeborg, gaming, brætspilshygge, pool og bordtennisrum samt hygge i klubbens knudepunkt, køkkenet. Alt dette giver plads til hvert enkelt barn med dennes unikke udviklingspotentiale. Vi møder alle børn med en anerkendende og nærværende tilgang.
Vi arbejder ud fra et pædagogisk fokus på, at Klubben er børnenes fritid og frirum og at der skal være plads til at deltage i aktiviteter, men også til at kunne trække sig lidt tilbage, stille og roligt.
Vores mål er, at dit barn får oplevelsen af at være en del af et større fællesskab, med store muligheder for at styrke sociale kompetencer gennem fælles aktivitet.
Mandag og torsdag har vi aftenåben i Klubben helt til kl. 21.00. Det koster 30 kr. for en omgang aftensmad og der serveres et varieret udbud af både traditionelle og nyere retter.
Klubben har sin egen facebookside, hvor der informeres om arrangementer og ture for Klubbens forældre og børn over 13 år.
Ture og feriehygge
En årlig tur i Københavns Tivoli og overnatning i Lalandia er højdepunkt om foråret (dette ud fra egenbetaling.) Derudover holdes der særaftner med temaer, f.eks. halloweenaften, wellness, årgangsaftener mm. Vi tager på hyggetur til Holbæk i december, discgolf-ture samt ture til Kalundborg skaterpark, Isrosen i Holbæk samt svømmehalsture mm. i ferierne.
Det gode forældresamarbejde
Den gode dialog mellem jer forældre og Klubben, er en vigtig del af dit barns trivsel i Klubben. Børnene og de unge bliver mere selvstændige og færdes på egen hånd uden for Klubbens område. Klubben har ikke tilsynspligt, hvilket betyder de unge selv har ansvaret for at fortælle deres forældre og de voksne i Klubben hvor de befinder sig. De må komme og gå efter eget valg med ind - og udtjekning. Derfor er den gode dialog mellem forældre og pædagog essentiel.
Overgangen fra Bivognen til Klubben
I februar begynder Bivognens 3. årgang at komme på besøg en gang om ugen i Klubben, så vi kan give alle en god og tryg opstart hen mod august, hvor fritidsdelen nu foregår i Klubben.
Vi samarbejder med Ungdomsklubben og hjælper vores 7. årgang med at blive introduceret trygt sammen med en voksen fra Klubben.