Spring til indhold

SFO Bivognen og klubben

Bivognen – Jyderups SFO1 - er beliggende i egne lokaler, i skolens historiske og charmerende bygninger. I "50'er bygningen" ved siden af, holder Klubben - Jyderups SFO 2 - til. Omkranset af åbne og luftige områder, er der god plads til et pusterum oven på en aktiv skoledag.

Bivognen 0.-3. klasse

Kort fortalt

SFO’en henvender sig til børn fra 0.-3. klasse og har stor tilslutning med 165 indmeldte børn. Bivognen er ikke stueopdelt, hvilket betyder, at vi har åbne områder inde som ude, hvor børnene frit kan bevæge sig omkring og benytte sig af de tilbud vi sætter i gang og ligeledes danne stærke relationer på tværs. Bivognen er delt op i to grupper – udeliv og bevægelse samt kreativitet - læs mere nedenfor.

Vi arbejder ud fra, at det er børnenes fritid der foregår i SFO’en og bestræber os på at skabe trygge og nære rammer, for både børn, forældre og medarbejdere. Vi arbejder bl.a. med, at det enkelte barn får mulighed for at udvikle social forståelse samt forstå egen betydning i gruppen og gruppens betydning for barnet.
Pædagogerne deltager i helhedsskolen som er et initiativ gennem Holbæk Kommune, hvilket betyder at klassens pædagoger er de samme, som børnene møder i SFO’en.
Der serveres let mad i caféen hver eftermiddag.

Udeliv og bevægelse – DGI certificeret SFO

Vi tager afsæt i viden om, at idræt, leg og bevægelse har betydning for børns velvære, sundhed og læring. Derfor bruger vi blandt andet legen som redskab til at danne et godt læringsmiljø og skabe bevægelsesglæde i fællesskab med andre. Målet er at give børn lyst, mod og vilje til at bruge kroppen og være fysisk aktive - alene og sammen med andre.  Mooncarræs, hocky - og fodboldturneringer på multibanen, bålmad og snitning omkring bålet hvor mange gode snakke opstår samt skak under åben himmel er bl.a. nogle af de aktiviteter, børnene er særligt engagerede i. Vi værner om de gode gamle lege, der indirekte byder op til bevægelse – bl.a ”jeg melder krig”. Små hyggelige lege der hurtigt kan sættes i gang, og det er lege som også forældrene genkender fra deres egen barndom og som er hyggelige aktiviteter at tale og samles om. I vinter halvåret når mørket bryder frem og kulden bider sig fast, tager vi dagligt gymnastiksalen i brug til mange timers god leg. Gymnastiksalen ligger lige op til Bivognen. 

Kreativitet og fordybelse

I det kreative hjørne, er der altid aktivitet og fuld af liv. Ofte er børnene selv initiativtagere til nye projekter, og det er spændende at gå med i kælderen og finde ting og sager der kan bruges. Vi knytter, filter og laver fingerstrik, giver gamle skotøjsæsker nyt liv med maling og tapet – måske de ender ud som nye huse, der kan leges med og gemmes ting i. Der rives i gamle blade og bøger og laves perleplader med fokus på et større projekt. Bivognen er tid til fordybelse og nærvær i børnehøjde, som også kan byde på ren afslapning i hængekøjen. Fra kl. 15.30 må egne medbragte devices anvendes og SFO’ens iPads giver 15 min. spilletid pr. barn pr. dag.

Tema og tradition

To gange årligt har vi to store temaprojekter, som strækker sig over en hel måned. Ofte er det projekter fra skolen vi integrerer på Bivognen og vi afslutter naturligvis med en storslået fernisering for forældrene – altid med stor opbakning. Vi laver drager og lanterne og spiser med pinde, når projektet drejer sig om det store kejserdømme Kina. I den pågældende temamåned vil det også være mad fra f.eks Kina der serveres i caféen. Det er et projekt både børn og voksne holder meget af. Vi arbejder med traditioner gennem året og holder meget af at fejre særligt jul og fastelavn. Vi pynter juletræ og laver julegaver til forældrene og til fastelavn slår vi ikke katten af tønden, men fremhæver i stedet de gode gamle lege - at ”bide til bolle” er bl.a. et hit. I uge 27 når sommeren står for døren, har vi vores årlige sommerlejr. Her sætter vi gang i et emne, som vi arbejder med hele ugen og slutter af med fælles overnatning torsdag-fredag.

Det gode forældresamarbejde

Den gode, daglige kontakt og dialog mellem Bivognen og jer forældre, er vigtig for at dit barn får en god tid i Bivognen. Vi vægter gensidig information omkring det enkelte barn højt og holder skole/SFO samtaler i fællesskab med skolen og jer forældre. Gennem året, afholder vi flere forældre/bedsteforældre arrangementer. Vi byder bl.a. på sommerfest, julefest og forældrekaffe når vi afslutter vores projekter. Gennem tabulex og facebook, informerer vi om aktiviteter og arrangementer.

Før-SFO – Samarbejde med daginstitutionerne

Vi har et godt samarbejde med børnehaverne, der tager udgangspunkt i at gøre overgangen fra børnehave til skole så tryg og blid som mulig. Fra årsskiftet afholder vi forældremøder samt et åbent hus arrangement, hvor man kan snuse til Bivognen. Det er nemlig her vi tager imod før-skolebørnene fra 1. maj og indtil skolen starter i august. Vi lærer hinanden at kende, danner relationer og lærer de usynlige grænser at kende. En tryg og god start på det nye skoleliv der venter forude – for både børn og deres forældre. Pædagogerne fra børnehaverne er med i før-SFO’en i maj og juni måned og der bliver afholdt overdragelsesmøder mellem børnehave og skole/SFO.

 

Klubben 4.-7. klasse

Kort fortalt

Klubben – Jyderups SFO2 – er et aktivt tilbud for de større børn fra 4.-9. klasse. Klubben er beliggende i hyggelige omgivelser, i skolens historiske og charmerende bygninger, men i egne lokaler. Sportshallen og multibanen er den gode og lettilgængelige nabo, der benyttes i mange af de aktiviteter vi gennemfører i løbet af dagen. Vi er et rummeligt hus, der giver plads til hvert enkelt barn, med dennes unikke udviklingspotentiale og vi møder børnene med en anerkendende og nærværende tilgang. Vi arbejder ud fra, at Klubben er børnenes fritid og frirum og at der skal være plads til at deltage i aktiviteter, men også til stille og rolig tilbagetrækken. Vores mål er endvidere, at dit barn får oplevelsen af at være en del af et større fællesskab, med store muligheder for at styrke sociale kompetencer gennem fælles aktivitet.

Zombieløb og nytårstaffel

De unge er fulde af initiativer og kan lide at sætte gang i ting – også projekter der foregår uden for Klubbens område. Der er blevet dannet en effektiv løbeklub, der bl.a. byder på to ugentlig træninger samt deltagelse i TV2 Øst løbet og et ”zombieløb”.Herudover arrangeres der fodbold – og bordtennisturneringer, ture til Kragerup Gods til go high i trætoppene og som noget nyt – er der sat et nytårstaffel i værk - en gallafest med alt hvad det indebærer. En årlig tur i Københavns Tivoli og overnatning i Lalandia tager vi også afsted til - dette ud fra egenbetaling. Klubben har sin egen facebookside, hvor der informeres om arrangementer og ture.

At hænge ud i sin fritid

Tirsdag og torsdag har vi aften åbent i Klubben til kl. 21.00. Flere af de unge benytter sig af tilbuddet, og kommer enten direkte fra sport eller andre aftaler og deltager i aftensmaden. Det koster 25 kr. for en omgang aftensmad og der serveres et varieret udbyd af både traditionelle og nyere retter.

Det gode forældresamarbejde

Den gode dialog mellem jer forældre og Klubben, er en vigtig del af dit barns trivsel i Klubben. De unge bliver mere selvstændige og færdes også på egen hånd uden for Klubbens område. Klubben har ikke tilsynspligt, hvilket betyder de unge selv har ansvaret for at fortælle deres forældre hvor de befinder sig. Netop ud fra denne betragtning, er den gode dialog mellem forældre og pædagog essentiel.

Kontakt og åbningstider



SFO Bivognen 0.-3. klasse

Mandag - torsdag
Kl. 14.00 - 17.00

Fredag
Kl. 12.00 - 16.15

Morgenåbning
Alle dage kl. 6.15 - 8.00


SFO2 Klubben 4.-7. klasse

Mandag - onsdag
Skoleslut - 17.45

Tirsdag - torsdag
Skoleslut - 21.00 (Mulighed for aftensmad)

Fredag
Skoleslut - 17.00

Kontakt SFO'en
SFO1 Bivognen
Tlf.: 72 36 71 50

SFO2 Klubben
Tlf.: 72 36 73 44



Feedback

Sidst opdateret

12.09.2022

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen

Ring til SFO Bivognen

SFO1 Tlf. 72 36 71 50
SFO2 Tlf. 72 36 73 44
SFO leder Charlotte Jensen Tlf. 72 36 75 93

Video: SFO- og klublivet - der er plads til alle

Hvad koster det at gå i SFO og hvor tilmelder jeg mit barn til SFO?